Биологическое воздействие некоторых ингибиторов нитрификации (пиразолов и триазола) на организм теплокровных животных / Ազոտական պարարտանյութերի արգելակիչների կենսաբանական ազդեցությունը տաքարյուն կենդանիների վրա - Պողոսյան, Սուսաննա Բաբկենի / Poghosyan Susanna (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 1995)
Исследованиями последних лет,проведенными в ведущих сельскохозяйственных научных центрах с применением стабильного изотопа NIS, установлено, что внесенный в почву азот различных форм удобрений используется сельскохозяйственными культурами лишь на 50%; 30-40% его закрепляется в почве в органической форме и значительная часть (20-30%) теряется преимущественно в газообразной форме вследствие денитрификации, a также частично за счет вымывания нитратов улетучивания в форме аммиака / Տրված է ազոտական պարարտանյութերի արգելակիչների թունաբանահիգիենիկ գնահատականը, հաստատված են սննդամթերքներում և ջրում նրանց նորմատիվները և կիրառման կանոնակարգերը
I4.00.I6 «Պաթոլոգիական ֆիզիոլոգիա» և 14.00.07 «Հիգիենա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1995 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Համառուսաստանյան «Էկոլոգիա» գիտահետազոտական ​​ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Խ. Մայրապետյան, Յ. Ա. Բունիաթյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Շ. Համբարձումյան, Ռ. Ա. Հովհաննիսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Ն. Բ. Հակոբյանի անվան ընդհանուր հիգիենայի և մասնագիտական հիվանդությունների հայկական հետազոտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology