Խորհրդարանական մշակույթի կայացման նախադրյալները Հայաստանի Հանրապետությունում / Preconditions for the establishment of parliamentary culture in the Republic of Armenia - Արսենյան, Մագդա Արմենի / Arsenyan Magda (Երևանի պետական համալսարան, 2020)
Հայաստանի Հանրապետությունում խորհրդարանական մշակույթի կայացման գործընթացի ուսումնասիրության անհրաժեշտությունը պայմանավորված է խորհրդարանի՝ որպես հանրային իշխանության գերակա ինստիտուտի կողմից նոր հումանիզմի սկզբունքների կիրառման և «անցյալ-ներկա-ապագա» եռաչափության հենքի վրա ապագային միտված գործառութային արդյունավետության ապահովման հրամայականով / Целью данной диссертационной работы является выявление цивилизационных, аксиологических и институциональных измерений, определяющих статус-кво развития парламентской культуры, предполагающий разработку стратегии разития, ориентированной на будущее и рассматривая последнее как императив становления парламентской культуры и демократической консолидации / The aim of the thesis is the the revelation of civilizational, axiological, and institutional dimensions determining the status-quo of the development of parliamentary culture, which assumes the formation of a future-oriented development strategy aimed at empowering democratic citizenship in accordance with the challenges of time
ԻԳ.00.02 «Քաղաքական ինստիտուտներ և գործընթացներ, միջազգային հարաբերություններ» մասնագիտությամբ քաղաքական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2020 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ պետական կառավարման ակադեմիայում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Սե. Ալեքսանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Կ. Աթոյան, Է. Ա. Քալանթարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարան ; Սեղմագիր՝ 34 էջ։
Keywords: Քաղաքական գիտություններ / Political Science