Հարվածային բեռով ասինխրոն էլեկտրաբանեցման համակարգի բարելավումը / Improvement of the system of anasynchronous electric drive with a percussive load - Հակոբյան, Տիգրան Էդուարդի / Hakobyan Tigran (Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարան, 2021)
Տեխնոլոգիական գործընթացներում տարատեսակ հարվածային մեխանիզմների աշխատանքի ապահովման համար օգտագործում են ինչպես սինխրոն, այնպես էլ ասինխրոն շարժիչներ / Асинхронным двигателям электроприводов свойственны невысокие энергетические показатели, в частности, низкие коэффициент мощности и перегрузочная способность / Asynchronous motors of electric drives are not characterized by high energy indicators, in particular, low efficiency, power, factor and overload capacity
Ե.09.01 «Էլեկտրատեխնիկա, էլեկտրամեխանիկա, էլեկտրատեխնոլոգիաներ» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2021 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարանում (ՀԱՊՀ) ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Ք. Բաղդասարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ժ. Դ. Դավիդյան, Ա. Ս. Հայրապետյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Էներգետիկայի գիտահետազոտական ինստիտուտ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology