Պետական բյուրոկրատիայի ինստիտուտի գործունեությունը որպես ՀՀ հանրային անվտանգության ապահովման գործոն / The functions of the institute of state bureaucracy as a factor ofsustaining public security of the RA - Գալոյան, Կարեն Աշոտի / Galoyan Karen (ՀՀ ՊՆ Դ. Կանայանի անվան ազգային ռազմավարական հետազոտությունների ինստիտուտ, 2011)
Անկախության հռչակումից հետո Հայաստանի Հանրապետությունում անհրաժեշտություն առաջացավ կերպափոխել պետական բյուրոկրատիայի ինստիտուտը, քանի որ հանրային կառավարման մեջ ներդրվող ազատական-ժողովրդավարական արժեքային համակարգը ենթադրում էր ոչ միայն նոր ժողովրդավար քաղաքական գործիչներ, այլև նոր բյուրոկրատիա / Основной задачей диссертационного исследования является выявление деятельности института государственной бюрократии как фактора обеспечения публичной безопасности и внедрения принципов нового публичного управления (HПУ) в Республики Армения (PA) / The main purpose of this research is to identify the functions of the institute of state bureaucracy as a factor of sustaining public security and the implementation of new public management principles in the Republic of Armenia (RA)
ԻԳ.00.03 «Հանրային կառավարում» մասնագիտությամբ քաղաքական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Մ. Մարգարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Վ. Աթանեսյան, Ա. Բ. Զաքարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 30 էջ։
Keywords: Քաղաքական գիտություններ / Political Science