«Տուն» հասկացությունը հայ և անգլաամերիկյան լեզվամշակույթներում / The concept «Home/house» in Armenian, British and American linguo-cultures - Տեր-Պողոսյանց, Արուսյակ / Ter-Poghosyants Arusyak (ՀՀ ԳԱԱ Հ․ Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 2013)
Վերջին տարիներին գիտական մտածողության պատմակառուցվածքային հարացույցից մարդաբանական հարացույցին անցումն անհրաժեշտաբար ենթադրում էր մի շարք հասկացությունների վերաիմաստավորում, և այդ հեղափոխական առաքելությունը ստանձնեցին մարդու մտագործունեության՝ գիտելիքի, ճանաչողության և աշխարհընկալման մասին նոր գիտությունը՝ ճանաչողաբանությունը և լեզվի ու մշակույթի փոխներգործուն, փոխպայմանավորված ընթացքն ուսումնասիրող լեզվամշակութաբանությունը / В последние десятилетия значительные изменения, возникшие в научной жизни, привели к необходимости рассмотрения ряда существенных понятий / In the last decades the significant changes in scientific thinking resulted in the necessity of reconsidering a number of essential notions
Ժ.02.03 «Համեմատական և տիպաբանական լեզվաբանություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Վ. Եղիազարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Ռ. Հովհաննիսյան, Կ. Ա. Վելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վանաձորի Հ. Թումանյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics