Մարդու արժանապատվության պաշտպանությունը Հայաստանի Հանրապետությունում. սահմանադրաիրավական վերլուծություն / Human dignity protection in the Republic of Armenia, constitutional and legal analysis - Վարդանյան, Մարգարիտա Արամի / Vardanyan Margarita (ՀՀ պետական կառավարման ակադեմիա, 2016)
Մարդու արժանապատվությունը ներկայումս համարվում է հասարակության զարգացման գլխավոր արժեքային կողմնորոշիչներից մեկը: Քաղաքացիական հասարակության ձևավորումը և իրավական պետության կառուցումն անհնարին կլինի, եթե հասարակական գիտակցությունում և պրակտիկայում չարմատավորվի մարդու արժանապատվության էությունը, իմաստավորումն ու նշանակությունը ցանկացած պետության և հասարակության բնական գործունեության համար / Диссертации обоснована актуальность темы, представлены степень научной изученности темы, цели и задачи, объект и предмет исследования, теоретические, нормативные и методологические основы диссертации, научная новизна, научно-теоретическая и практическая значимость исследования, апробация результата, структура диссертации, а также представляемые на защиту положения / The dissertation substantiates the topicality of the subject, presents the degree of the scientific research on the subject, the purposes and goals of the research, its object and subject, the theoretic, normative and methodological grounds, the scientific novelty, the scientific and theoretic and practical significance of the research, the testing of the results, the structure of the dissertation, as well as the provisions submitted for defense
ԺԲ.00.02. «Հանրային իրավունք» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի Հանրապետության պետական կառավարման ակադեմիայի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Հ. Երիցյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Վ. Ստեփանյան, Մ. Ա. Մինասյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Եվրոպական կրթական տարածաշրջանային ակադեմիա ; Ատենախոսություն՝ 167 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law