Эволюция принципов планировочно-пространстве организации социального жилища во Франции (середина XIXв - конец ХХв) / Սոցիալական բնակարանի հատակագծային և տարածական կազմակերպման սկզբունքների զարգացումը Ֆրանսիայում (XIXդ. կես - XXդ. վերջ) - Չիլինգարյան, Նունե Արտյոմի / Chilingaryan Nune (Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական ինստիտուտ, 1997)
С середины XIX века связи с ускорением научно-технического прогресса и интенсивным развитием новых способов производства начинается и стремительно нарастает процесс индустриализации европейского общества, ставший главной причиной его столь же стремительной урбанизации / Ատենախոսությունը նվիրված է Ֆրանսիայի սոցիալական բնակարանի համալիրների հատակագծային և ծավալատարածական կազմակերպման փորձի ուսումնասիրմանը: Կատարվել է ուսումնասիրված ժամանակաշրջանի ընթացքում Ֆրանսիայում իրականացված առավել աչքի ընկնող բնակելի համալիրների և նախագծային առաջարկությունների դասակարգում ըստ հորինվածքի
ԺԸ.00.01 «ճարտարապետություն» ճարտարապետության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1997 ; Աշխատանքը կատարվել է Երևանի ճարտարապետաշինարարական ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավարներ՝ է. Ա. Տիգրանյան, Ա. Հ. Գրիգորյան, Բ. Վեսսիեր ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Վ. Կարապետյան, Ս. Ս. Դանիելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի քաղաքաշինության գիտահետազոտական և նախագծային ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Ճարտարապետություն / Architecture