Роль дуплексного сканирования в диагностике и оценке хирургической коррекции хронической венозной недостаточности нижних конечностей / Դուպլեքս սկանավորման դերը ստորին վերջույթների խրոնիկական երակային անբավարարության ախտորոշման և վիրաբուժական կարգավորման գնահատականի մեջ - Աղաբեկյան, Ռուզան Զարմիկի / Aghabekyan Ruzan (ՀՀ ԱՆ ակադեմիկոս Ս. Ք. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտ, 2001)
Хроническая венозная недостаточность обобщающий термин, представляющий клиническую манифестацию повышения давления и хронического застоя в венах нижних конечностей / Ուսումնասիրվել են ստորին վերջույթների խրոնիկական երակային անբավարարությամբ 106 հիվանդ և 25 հիվանդ վարիկոզ հիվանդության հետվիրահատական ռեցիդիվով / 106 patients with chronic venous insufficiency and 25 with postoperative recurrence of varicose disease where investigated by continuous wave doppler and duplex scanning methods
ԺԴ.00.11 «Բժշկական ռադիոլոգիա» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2001 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԱՆ ակադեմիկոս Ս. Խ. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավարներ՝ Հ. Ա. Նիկողոսյան, Տ. L. Սուլթանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ն. Մ. Հովհաննիսյան, Ս. Խ. Գրիգորյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԱՆ Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences