Թվանշանային գրանցումով լայնատիրույթ սեյսմագրիչի մշակումը / Design of wide-range seismograph with digital data recording - Սարգսյան, Վահագն Կարենի / Sargsyan Vahagn (Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան (Պոլիտեխնիկ), 2011)
Աշխատանքի նպատակն է՝ ստեղծել լայնատիրույթ, թվանշանային ելքով, հիշողությամբ ու գրանցումով սեյսմագրիչ, մշակել այդ դասի սեյսմագրիչների տեսություն և դինամիկ ստուգաչափման տիպային մեթոդիկա / Целью диссертационной работы является создание широкодиапазонного сейсмографа с цифровым выходом, памятью и регистрацией, разработка теории этого класса сейсмографов и типовой методики их динамической поверки / The goal of the thesis is to create of wide-range seismograph with digital output, memory and recording, development of theory for this class of seismographs and development of generic methodology of dynamic calibration for them
Ե.11.01 «Չափման սարքեր և մեթոդներ ըստ չափման ձևերի» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում (Պոլիտեխնիկ) ; Գիտական ղեկավար՝ Բ. Մ. Մամիկոնյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Վ. Բարեղամյան, Վ. Ս. Ալեքսանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Ատոմային էլեկտրակայանների շահագործման հայկական գիտահետազոտական ինստիտուտ («Հայատոմ» ՓԲԸ) ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology