Асимптотические оценки для квази-периодических интерполяций / Ասիմպտոտական գնահատականներ քվազի-պարբերական ինտերպոլյացիաների համար - Պողոսյան, Լուսինե Դավթի / Poghosyan Lusine (Երևանի պետական համալսարան, 2014)
В диссертационной работе рассматривается квази-периодическая (КП) интерполяция ([19]), которая выгодно отличается от классической, и имеет практическую ценность / Ատենախոսությունը նվիրված է ինտերպոլյացիոն և ապրոքսիմացիոն այնպիսի մոտեցումների մշակմանը, որոնք որոշ դասի ֆունկցիաների համար ունեն ավելի լավ զուգամիտության հատկություններ, քան հայտնի դասական մոտեցումները / We study trigonometric interpolations and approximations of smooth on [-1,1] functions which have discontinuous or low-smooth 2-periodic extensions on the real line
Ա.01.01 «Մաթեմատիկական անալիզ» մասնագիտությամբ ֆիզիկա-մաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ գիտությունների ազգային ակադեմիայի մաթեմատիկայի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Վ. Պողոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Վ. Մելաձե, Ա. Ա. Սարգսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական (սլավոնական) համալսարան ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics