Клиническое значение липопероксидации и фосфолипидного спектра мембран эритроцитов при острых вирусных гепатитах А и В / Էրիթրոցիտների թաղանթների լիպոպերօքսիդացման և ֆոսֆոլիպիդային սպեկտրի կլինիկական նշանակությունը սուր վիրուսային A և В հեպատիտի ժամանակ - Գյուլազյան, Նաիրա Մարտունի / Gyulazyan Naira (ՀՀ ԱՆ ակադեմիկոս Ս. Խ. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտ, 2000)
Проблема повсеместно широко распространенных болезней печени, особенно гепатита в (ГВ), с возможной хронизаций и неблагоприятным исходом заболевания, по-прежнему, далека от окончательного разрешения / Համընդհանուր տարածված լյարդի հիվանդությունների՝ հատկապես հնարավոր քրոնիզացիայի և անբարենպաստ ավարտի հակված В հեպատիտի խնդիրը, դեռևս վերջնական լուծում չի ստացել
ԺԴ.00.03 «Ներքին հիվանդություններ» մասնագիտությանբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2000 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Մ. Հերացու անվան ԵրՊԲՀ-ում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Մ. Մխիթարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Է. Մ. Միքայելյան, Է. Գ. Գրիգորյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԱՆ Ա. Բ. Ալեքսանյանի անվան համաճարակաբանության, վիրուսաբանության և բժշկական մակաբուծաբանության ՀՀ ԳՀԻ ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences