Նշենու (Amygdalus L.) վայրի ցեղակիցները Հայաստանում - Բարսեղյան, Միհրան Անդրանիկի / Barseghyan Mihran (ՀՀ ԳԱԱ բուսաբանության ինստիտուտ, 2000)
Ատենախոսություն նպատակ է հետապնդում բացահայտել նշենու վայրի պոպուլյացիաների կենսաբազմազանության ներկա վիճակը Հայաստանում / Республика Армения является одним из первичных генцентров происхождения диких миндалей
Գ.00.05 «Բուսաբանություն» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2000 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիայում ; Գիտական ղեկավար՝ Պ. Ա. Ղանդիլյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Պ. Ա. Խուրշուդյան, է. Ս. Մորիկյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology