Եռաչափ տրանզիստորներով միկրոէլեկտրոնային սխեմաների նախագծման միջոցների մշակումը / Development of means for the design of microelectronics circuits with 3D transistors - Մանուկյան, Սերգեյ Հակոբի / Manukyan Sergey (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարան, 2017)
Ինտեգրալ սխեմաների (ԻՍ) զարգացման ողջ ընթացքն ուղեկցվել է դրանցում տարբեր տեսակի տրանզիստորների օգտագործմամբ և վերջիններիս երկրաչափական չափերի փոքրացմամբ՝ մասշտաբավորմամբ / Развитие интегральных схем (ИС) сопровождалось использованием в них разных видов транзисторов и масштабированием геометрических размеров последних / The development of integrated circuits (IC) has been accompanied by the usage of various types of transistors and the reduction or scaling of their geometrical dimensions
Ե․27․01«էլեկտրոնիկա, միկրո և նանոէլեկտրոնիկա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2017 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Շ. Մելիքյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ֆ. Վ. Գասպարյան, Գ. Է. Հարությունյան ; Առաջատար կազմակերպություն` Երևանի կապի միջոցների գիտահետազոտական ինստիտուտ ; Ատենախոսություն՝ 148 էջ, սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology