Значение радиомодифицирующих факторов в комплексном лечении местнораспространенного рака прямой кишки / Ռադիոմոդիֆիկացնող գործոնների նշանակությունը վերջնաղու տեղային տարածված քաղցկեղի բուժման ժամանակ - Ալեքսանյան, Ալեքսան Զավենի / Aleksanyan Aleksan (ՀՀ ԱՆ Երևանի պետական բժշկական համալսարան, 1995)
В большинстве стран мира рак прямой кишки занимает в общей структуре онкологической заболеваемости II-VII место а в ряде развитых стран является наиболее часто выявляемой злокачественной опухолью / Հետազոտողների ուշադրությունը, կապված վերջնաղու քաղցկեղի պրոբլեմի հետ, պայմանավորված է հիվանդության հաճախականության աճման, բացթողնվածության աստիճանի և բուժման արդյունքների անբավարարվածությամբ
ԺԴ.00.08 «Ուռուցքաբանություն» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1995 ; Ատենախոսության թեման հաստատված է Վ. Ա. Ֆանարջյանի անվան ուռուցքաբանության ազգային կենտրոնում ; Գիտական խորհրդատուներ՝ Ա. Մ. Գալստյան, Բ. Ա. Բերդով ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Խ. Հայրապետյան, Ա. Մ. Աղավելյան, Յ. Ս. Մարդինսկի ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԱՆ առողջապահության ազգային ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 35 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences