Особенности взаимодействия паров пероксида водорода и гидропероксидов с галогенидами металлов / Ջրածնի պերօքսիդի և հիդրոպերօքսիդների գոլորշիների փոխազդեցության առանձնահատկությունները մետաղների հալոգենիդների հետ - Գրիգորյան, Գևորգ Սերգեյի / Grigoryan Gevorg (ՀՀ ԳԱԱ Ա. Բ. Նալբանդյանի անվան քիմիական ֆիզիկայի ինստիտուտ, 2001)
Исследования последних лет показали, что взаимодействие паров пероксида водорода с различными по природе твердыми контактами приводит к образованию на их поверхности активных частиц-радикалов OH и HO₂, и ионов O₂ , НО₂ / Ատենախոսությունում առաջին անգամ ցույց է տրված, որ որոշ մետաղների հալոգենիդների հետ կումոլի և երրորդային-բութիլ հիդրոպերօքսիդների գոլորշիների փոխազդեցության ժամանակ, ինչպես և ջրածնի պերօքսիդի դեպքում, դիտվում է աղերի անցում գազային ֆազ
Բ.00.15 «Քիմիական կինետիկա և կատալիզ» մասնագիտությամբ քիմիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2001 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանի քիմիական ֆակուլտետի գիտական խորհրդի կողմից ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Լ. Գրիգորյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ն. Մ. Բեյլերյան, Պ. Ս. Ղուկասյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Քիմիական գիտություններ / Chemistry