ՀՀ թվային տնտեսության ռազմավարական զարգացման մոդելները / Models of strategic development of digital economy of the RA - Սեդրակյան, Ռաֆայել Թորգոմի / Sedrakyan Rafayel (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2016)
Թվային տնտեսությունը թվային տեխնոլոգիաների վրա հիմնված տնտեսություն է, որտեղ որպես արտադրության առանցքային գործոն հանդես են գալիս տեղեկատվական տեխնոլոգիաները։ Տեղեկատվական տեխնոլոգիաների ոլորտը ՀՀ կառավարության կողմից հռչակված է որպես տնտեսության գերակա ճյուղ / Считается, что рост электронной экономики в значительной степени влияет на рост всей экономики. Было сделано многие попыток, чтобы классифицировать и охарактеризовать влияние электронной экономики на традиционные секторы / It is said that the growth of digital economy has a significant impact on the growth of the entire economy. Many attempts to classify and describe the impact of the electronic economy on traditional sectors were made
Ը.00.08 «Մաթեմատիկական տնտեսագիտություն» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական տնտեագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Ա. Սարգսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Ա. Գևորգյան, Ա. Ս. Թադևոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 114 էջ, սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics