Ռեսպիրատոր սինցիտիալ և գրիպի վիրուսների կլինիկական նշանակությունը շնչական վարակի կապակցությամբ հոսպիտալացված մինչև հինգ տարեկան երեխաների շրջանում / The role of respiratory syncytial and influenza viruses among children younger thans years of age hospitalized with acute respitarory infections - Ղազարյան, Հրաչուհի Ալբերտի / Ghazaryan Hrachuhi (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2020)
Սուր շնչական վարակները (ՍՇՎ) հանդիսանում են կրծքահասակ, վաղ տարիքի երեխաների, ինչպես նաև իմուն ճնշվածությամբ անձանց և ծերերի հիվանդացության հիմնական պատճառներից մեկը ամբողջ աշխարհում / Острое респираторное заболевание (ОР3) является важнейшей причиной ранней детской заболеваемости во всем мире / Respiratory tract infections are the most common diseases of infants and young children often caused by respiratory syncytial virus (RSV) and influenza (INF) type A and type В
ԺԴ.00.06 «Մանկաբուժություն» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2020 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Մ. Հերացու անվան ԵՊԲՀ-ում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ա. Սարգսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Գ. Ամարյան, Ն. Մ. Գյուլազյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Մուրացան» համալսարանական հիվանդանոցային համալիր ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences