Մրցակցային միջավայրի բարելավման հիմնախնդիրներըսննդի արդյունաբերության ոլորտում (ՀՀ նյութերով) / Problems of improving the competitive environment in the food industry (based on materials of RA) - Մելքումյան, Զարուհի Միքայելի / Melqumyan Zaruhi (Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան, 2017)
Տնտեսական կյանքի զարգացման ներկա ժամանակահատվածում տնտեսվարող սուբյեկտների միջև մրցակցային ազատ և արդար հարաբերությունների ձևավորումը յուրաքանչյուր պետության կարևոր գերխնդիրներից է: Ուստի, այդ առումով ատենախոսության թեմայի արդիականությունը կասկած չի հարուցում / На данном этапе экономического развития главной задачей любого государства является формирование свободных и справедливых конкурентных отношений между экономическими субъектами. Актуальность темы диссертации обосновывается тем, что в работе представлены новые теоретические и методологические подходы оценки конкурентных отношений, a также приведён анализ существующих конкурентных отношений в сфере пищевых продуктов РА / At current period of economic development the formation of free and fair competitive relations between enterprises is a key priority for every state. The actuality of the subject of dissertation is well-grounded, because there are presented new theoretical and methodological approaches of assessment of competitive relations, as well as the analysis of competitive relations in the food markets of RA is given in the work
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ոլորտների տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2017 ; Ատենախոսության տնտեսագիտական թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Ի. Վարդանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ե. Զաքարյան, Կ. Գ. Խաչատրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտ ; Ատենախոսություն՝ 155 էջ, սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics