Կառուցվածքային գործիքների կիրառման հեռանկարները ՀՀ ֆինանսական շուկայում / Structured products application prospects in the financial market of the RA - Համբաձումյան, Արև Արթուրի / Hambardzumyan Arev (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2016)
Տնտեսական ոլորտում ծագած խնդիրները լուծելիս ցանկացած երկիր, այդ թվում և ՀՀ-ն, հաշվի է առնում իր առանձնահատկությունները, մասնավորապես՝ մակրոտնտեսական իրավիճակը, ֆինանսական համակարգի կառուցվածքն ու զարգացման աստիճանը / Основной целью исследовния является предложение перспективных направлений развития структурированных продуктов для Республики Армения, основываясь на международном опыте, и разработка новых структурированных продуктов, которые будут стимулировать приток финансовых средств в банковскую систему Армении / The main purpose of the dissertation is, based on the international experience, to offer perspective directions of development of investment products and develop new structured products for the RA that will facilitate the inflow of funds into the banking system of Armenia
Ը.00.08 «Մաթեմատիկական տնտեսագիտություն» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Ա. Գևորգյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ա. Թավադյան, Է. Է. Վարդումյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics