Հայկական պահանջատիրությունը սփյուռքում (1965-1975 թթ.) - Աշըգյան, Շողիկ (Խաթուն) Պետրոսի / Ashgyan Shoghik (Khatun) (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2005)
Սփիւռքի պատմութիւնը հայ ժողովուրդի պատմութեան անբաժան մասն է: Սփիւռքի պատմութեան ոչ մէկ բնագաւառ այնքան սերտօրէն կաղերսուի ազգային հիմնախնդիրներուն ինչպէս հայկական պահանջատիրութիւնը, որ կը դնէ հայ ազգի իրաւունքներուն հետապնդման և անոնց վերականգման հարցը / Диссертация посвящена проблемам Армянского вопроса в диаспоре в 1965-1975 rr.
Է.00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2005 ; Ատենախոսության թեման հաստատել է ԵՊՀ պատմության ֆակուլտետի գիտական խորհուրդը ; Գիտական ղեկավար՝ Պ. Հ. Հովհաննիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Պ. Փոլադյան, Ս. Մ. Մուրադյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History