Հայ-հնդկական հարաբերությունները 1991-2008 թթ. - Զաքարյան, Արթուր Գաբրիելի / Zakaryan Arthur (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2010)
Ներկա աշխարհի իրողություններում Հնդկաստանը հանդիսանում է վիթխարի մարդկային, տնտեսական ու ռազմական ներուժ ունեցող և արագ զարգացող պետություններից մեկը, որը համաշխարհային գործընթացներում ստանձնել է ուրույն դերակատարություն / Целью данной диссертации является исследование армяно-индийских отношений в 1991-2008 rr.
Է.00.01 «Հայոց պատմություն» և ԻԳ.00.04 «Միջազգային հարաբերություններ» մասնագիտություններով պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Ա. Բայբուրդյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ է. Գ. Մինասյան, Ք. Ո. Ավագյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ արևելագիտության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History