Սովորողների արժեքային կողմնորոշումների ձևավորումը տարրական դպրոցում / The learners value orientations formation in elementary school - Տոնոյան, Ալմաստ Լենդրուշի / Tonoyan Almast (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2016)
Հասարակության կյանքում իրականացող քաղաքական, սոցիալ-տնտեսական փոփոխությունները, բարոյական հարաբերություններում և արժենորմատիվային ոլորտում առկա տեղաշարժերը հանրակրթությանն առաջադրում են նոր խնդիրներ՝ կապված աճող սերնդի կողմից ազգային և համամարդկային փորձի յուրացման անհրաժեշտության, քաղաքացիական որակների ձևավորման, միջմշակութային հաղորդակցման, արժեքային կողմնորոշումների ձևավորման հետ / Политические, социально-экономические изменения в общественной жизни, перемены в нравственных отношениях и ценностно-нормативной сфере ставят новые задачи перед образованием, связанные с необходимостью освоения национальных и общечеловеческих ценностей, формирования гражданских качеств, межкультурной коммуникации, ценностных ориентаций / The political, socio-economic changes implementing in the society, the existing changes in moral relations and value-normative sphere propose new problems to general education which are connected to the national and worldwide experience adoption importance by the growing generation, to the civil quality formation, to the intercultural communication and value orientations formation
ԺԳ.00.01 «Մանկավարժության տեսություն և պատմություն» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Թ. Ասատրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Պ. Հովակիմյան, Ն. Դ. Դավոյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վանաձորի Հ. Թումանյանի անվան պետական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 166 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy