Քաղաքական զարգացման գործընթացները և արդի ԶԼՄ-ը ՀՀ-ում - Սայադյան, Լիաննա Կարապետի / Sayadyan Lianna (Երևանի պետական համալսարան, 2005)
1991թ. հռչակելով անկախություն, գլոբալ գործընթացների արդյունքում Հայաստանը ընտրեց ժողովրդավարության կառուցման ճանապարհը ձեռնամուխ լինելով ժողովրդավարության արևմտյան մոդելի ներդրմանը / Впервые исследуются вопросы, каким образом протекали процессы политического развития в Республике Армения за последние пятнадцать лет, какова взаимосвязь этих процессов со СМИ, каким образом первое влияет на второе, какую роль в политических процессах играют СМИ, и могут ли последние изменить их направление
10.01.06 «ժուռնալիստիկա» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2005 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանի ժուռնալիստիկայի ֆակուլտետում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Անանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Խառատյան, Ա. Ալեքսանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Ռուս-հայկական (Սլավոնական) պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Ժուռնալիստիկա / Journalism