Молекулярно-клеточный анализ патологических изменений лейкоцитов при африканской чуме свиней / Լեյկոցիտների ախտաբանական փոփոխությունների մոլեկուլաբջջային վերլուծությունը խոզերի աֆրիկյան ժանտախտի ժամանակ / Molecular cellular analysis of the pathological changes of leukocytes in African swine fever - Արզումանյան, Հրանուշ Հարությունի / Arzumanyan Hranush (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Բունիաթյանի անվան կենսաքիմիայի ինստիտուտ, 2013)
Африканская чума свиней - высококонтагиозное инфекционное заболевание, для которого характерна лихорадка, геморрагический диатез, воспалительные, дистрофические и некритические изменения в различных органах и высокая летальность / Աֆրիկյան սուր ժանտախտը՝ խոզերին սպառնացող վիրուսային հիվանդություն է, որին բնորոշ է բարձր վարակելիություն, տենդ, հեմորագիկ դիաթեզ, ենթամաշկային արյունազեղումներ, լայնածավալ արյունահոսություններ, բորբոքային, դիստրոֆիկ և նեկրոտիկ փոփոխություններ տարբեր օրգաններում և կենդանիների բարձր մահացություն / The African swine fever is the viral illness which is considered to be a danger for swine characterized by high infection, fever, hemorrhagic diathesis, hypodermic hemorrhages, extensive bleedings, inflammatory, dystrophic, and necrotic changes in various organs and high mortality of animals
Գ.00.03 «Մոլեկուլային և բջջային կենսաբանություն» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ մոլեկուլային կենսաբանության ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Զ. Ա. Կարալյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Զ. Ռ. Տեր-Պողոսյան, Դ. Ա. Պողոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարան ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology