Խտացումը որպես թարգմանական փոխակերպում (քաղաքական տեքստերի հիման վրա) - Շահինյան, Անահիտ Լևոնի / Shahinyan Anahit (Երևանի պետական համալսարան, 2008)
Արդի հասարակական-քաղաքական գործընթացները նորանոր պահանջներ են առաջադրում թարգմանության բնագավառում՝ ստեղծելով նոր մոտեցումների ձևավորման անհրաժեշտություն / Данная диссертационная работа посвящена изучению явления компрессии речи как одной из переводческих cтpaтeгии, используемых при переводе политического дискурса
Ժ.02.07 «Գերմանական լեզուներ» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվաբանական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Բաղդասարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Դ. Համբարձումյան, Ա. Սիմոնյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics