Կրթական համակարգի աշխատողների աշխատանքային շահադրդման սոցիալ-մանկավարժական պայմանները - Ներսիսյան, Գրիգոր Ալբերտի / Nersisyan Grigor (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2010)
Արդի կրթական համակարգի առանձնահատկություններից մեկն այն է, որ նրա վերափոխումները տեղի են ունենում հասարակական փոփոխությունների բարձր դինամիկայի, կրթական հաստատությունների անհամասեռ և սահմանափակ ռեսուրսների պայմաններում, որոնք ստեղծում են տարեցտարի ավելացող բազմազան խնդիրներ / Анализ теории и практики управления образовательными организациями показывает, что в современных условиях руководители из всех типов организационных ресурсов наибольшее влияние способны оказать на человеческие ресурсы
ԺԳ.00.02 «Դասավանդման և դաստիրակության մեթոդիկա» (տնտեսագիտություն) մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Տ. Սարգսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Վ. Աբրահամյան, Լ. Հ. Խաչատրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վանաձորի Հ. Թումանյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy