Ավետիս Ահարոնյանի գեղարվեստական արձակը / The artistic prose of Avetis Aharonyan - Խաչիկյան, Գագիկ Վահանի / Khachikyan Gagik (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 2011)
Ա. Ահարոնյանի /1866-1948/ գրական ժառանգությունն անցյալում պատմաքաղաքական հանգամանքների բերումով գրականագիտական խոր ու բազմակողմանի վերլուծության չի ենթարկվել, թեև գրողի կենդանության օրոք և հետագայում մամուլում տպագրվել են կարծիքներ նրա գեղարվեստական արձակի մասին, գրվել են տարբեր բնույթի ու մակարդակի վերլուծություներ: Ատենախոսության մեջ անդրադարձ է կատարվել հայ քննադատական մտքի կողմից գրողի գեղարվեստական արձակին տրված գնահատականներին / Диссертация посвящена литературоведческому анализу художественной прозы выдающегося армянского писателя Аветиса Агароняна (1866-1948). Проза писателя впервые исследуется систематизированно и во всем объеме/ The dissertation is devoted to the literary critical analyses of Armenian famous writer Avetis Aharonyan's (1866-1948) artistic prose. It is investigated with systematized way and complete inclusion for the first time. The investigation consists of introduction, five chapters, conclusion and references
Ժ.01.01 «Հայ դասական գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ա. Կիրակոսյան, Մ. Գ. Գիլավյան, Հ. Հ. Այվազյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 55 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies