Արտաքին քաղաքական գործոնների ազդեցությունը Հայաստանի ժողովրդավարացման գործընթացի վրա - Դանիելյան, Համազասպ Գրիգորի / Danielyan Hamazasp (Երևանի պետական համալսարան, 2009)
ՀՀ ստեղծման հենց առաջին օրերից շեշտադրվեց և օրենսդրական մակարդակում նախանշվեց, որ երրորդ հանրապետությունը պետք է լինի ժողովրդավարական և ազատ շուկայական հարաբերությունների վրա հիմնված երկիր / Начавшийся около двух десятилетий назад процесс демократизации в Армении, продолжает оставаться в центре внимания научного сообщества
ԻԳ.00.02 «Քաղաքական ինստիտուտներ և գործընթացներ» մասնագիտությամբ քաղաքական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ա. Մարգարով ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Տ. Ս. Թորոսյան, Տ. Ա. Ճորոխյան ։ Առաջատար կազմակերպություն Ռուս-հայկական (Սլավոնական) պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Քաղաքական գիտություններ / Political Science