Собственные и вынужденные колебания ортотропных пластин при наличии вязкого сопротивления / Օրթոտրոպ սալերի սեփական և հարկադրական տատանումները մածուցիկ դիմադրության առկայության դեպքում - Ազատյան, Գրիգոր Լյովայի / Azatyan Grigor (ՀՀ ԳԱԱ մեխանիկայի ինստիտուտ, 2007)
Важными элементами почти всех современных конструкций и сооружений, являются тонкие тела - балки, стержни, пластины и оболочки / Ատենախոսությունում հետազոտված է միաշերտ և երկշերտ օրթոտրոպ սալերի սեփական տատանումների խնդիրը, երբ սալում առկա է մածուցիկ դիմադրություն
Ա.02.04 «Դեֆորմացվող պինդ մարմնի մեխանիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ մեխանիկայի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Ա. Աղալովյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ս. Սարգսյան, Գ. Ռ. Ղուլղազարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 18 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics