Գրաբարի հոլովական զուգաձևությունները և նրանց հետագա փոփոխությունները գրական հայերենում - Մկրտչան, Նաիրա Ալֆրեդի / Mkrtchyan Naira (Երևանի պետական համալսարան, 1994)
Գրաբարի հոլովական համակարզի ուսումնասիրությունը հայ քերականագիտության և բառարանագրության մեջ ցույց է տալիս, որ այդ ուղղությամբ քերականների և բառարանագիրների կողմից կատարվել է հսկայական աշխատանք / Разносклоняемости древнеармянского языка не ускользали от внимания армянского языковедения, однако, впервые это исследуется в целосности исторического развития на основании библиографического богатого документального материала
Ժ.02.02 «Հայոց լեզու» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճան հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1994 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանի հայոց լեզվի պատմության ամբիռնում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Խ. Բարսեղյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Լ. Ս. Հովսեփյան, Թ. Ս. Շահվերդյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական ինստիտուտի հայոց լեզվի ամբիոն ; Սեղմագիր՝ 30 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics