Անհաս նորածինների գլխուղեղի պերինատալ ախտահարումները և նյարդաբանական զարգացման ելքերը վաղ մանկական տարիքում / Perinatal brain injury and neurodevelopmental outcome in preterm neonates at early childhood - Նիկողոսյան, Քնարիկ Վարդանի / Nikoghosyan Knarik (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2017)
Անհաս նորածինների ծնունդն ամբողջ աշխարհում հետզհետե արդիական ու համատարած առողջապահական խնդիր է դառնում [Frey and Klebanoff 2016] / Преждевременные роды постепенно становятся все более распространенной проблемой современного здравоохранения во всем мире / Premature birth gradually becomes more widespread and modern healthcare problem worldwide
ԺԴ.00.06 «Մանկաբուժություն» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2017 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Պ. Ա. Մազմանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ` Ա. Ա. Սարգսյան, Կ. Հ. Սիմոնյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վերարտադրողական առողջության, պերինատոլոգիայի, մանկաբարձության և գինեկոլոգիայի հանրապետական ինստիտուտ ; Ատենախոսություն՝ 162 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences