Модуляционные явления в резонансных системах / Մոդուլյացիոն երևույթները ռեզոնանսային համակարգերում - Միրաքյան, Սուրեն Ալեքսանդրի / Mirakyan Suren (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2014)
Одной из актуальных проблем современной науки и техники является выявление влияния сверхслабых возмущений на процессы, протекающие в многослойных средах при условии когерентного взаимодействия / Ատենախոսական թեզում ներկայացված գիտատեխնիկական հետազոտությունները հանդիսանում են 1980 ականներից ՀՀ ԳԱԱ ՖԿՊԻ-ում որոշակի ռեզոնանսային բնութագրերով օժտված անհամասեռություններ պարունակող բազմաշերտ միջավայրերում գերթույլ ցածր հաճախականային ակուստիկական ալիքների տարածման ընթացքում ի հայտ եկող երևույթների ուսումնասիրման, տեսականորեն բացատրման, փորձնականորեն գրանցման ու գրանցման համար անհրաժեշտ սարքավորումների ստեղծման բնագավառներում իրականացված գիտատեխնիկական հետազոտությունների շարունակությունները / The investigations presented in this thesis are sequel of the scientific and technical research carried out in the IAPP NAS RA from 1980 concerning the investigation of the phenomena exciting during the propagation of super weak low frequency acoustic waves through multilayered structures containing anisotropy with specific resonance properties; the theoretical explanation; the experimental registration and the development of appropriate registration systems
Ա.04.06 «Ակուստիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ ֆիզիկայի կիրառական պրոբլեմների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Հ. Մկրտչյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Լ. Շ. Գրիգորյան, Լ. Ա. Հախվերդյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Տոմսկի ազգային հետազոտական պոլիտեխնիկական համալսարան, ֆիզիկա-տեխնիկական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics