Психологическая проблема стресса в учебной деятельности студентов педвуза, проявленная в постсоветский период / Մանկավարժական բուհ-ի ուսանողների ուսումնական գործունեության մեջ դրսևորվող ետխորհրդային շրջանի սթրեսի հոգեբանական հիմնահարցը - Մալոյան, Զարուհի Անրիի / Maloyan Zaruhi (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2004)
Беспрецедентная экстремальность ситуации и глобальные преобразования обществе /ломка идеологических стереотипов, переоценка ценностей, изменение представлений и др./ на переходном этапе в Армении, определили значительную напряженность во всех сферах народного хозяйства, культуры, науки и, в особенности, образования / Ատենախոսությունում մանրամասը ուսումնասիրվում է ուսանողի ուսումնական գործունեության սթրեսային բնույթը և մանկավարժական բուհի ճգնաժամային էությունը
dԹ.00.05 «Տարիքային և մանկավարժական հոգեբանություն» մասնագիտությամբ հոգեբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Պ. Մկրտումյան, Վ. Վ. Պողոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Ֆիզիկական կուլտուրայի հայկական պետական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Հոգեբանական գիտություններ / Psychology