Մովսես Բաղրամյանի քաղաքական հայացքները / Movses Baghramyan's political views - Դավթյան, Մելանյա Խաչատուրի / Davtyan Melanya (ՀՀ ՊՆ Դ. Կանայանի անվան ազգային ռազմավարական հետազոտությունների ինստիտուտ, 2012)
Մովսես Բաղրամյանի «Նոր տետրակ որ կոչվում է հորդորակ» երկը հայ քաղաքագիտական մտքի պատմության անդրանիկ նմուշներից է / Работа M. Баграмяна "Нoвая тетрадь, называемая Увещеванием" является первым выдающимся памятником истории армянской политической мысли периода ранней буржуазной революции / The first prominent of the Armenian political thought of the epoch of early bourgeois revolutions is Movses Baghramyan's work "A new book wich is called Exhortation"
ԻԳ.00.01 «Քաղաքական գիտության պատմություն և տեսություն» մասնագիտությամբ քաղաքական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Փ. Ենգոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Մ. Մարգարյան, S. Ա. Ճորոխյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան ՀՊՄՀ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Քաղաքական գիտություններ / Political Science