Միջանձնային հաղորդակցման իրականացման ուղիներն ու տեխնոլոգիաները կրտսեր դպրոցում / The ways and technologies of the interpersonal communications' implementation in the primary school - Ալեքսանյան, Աննա Սեյրանի / Aleksanyan Anna (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2011)
Ժամանակակից հասարակության աննախադեպ արագ զարգացման պայմաններում ձևավորում և առաջ են քաշվում տեսական և գործնական մանկավարժության նոր հիմնախնդիրներ / Современная педагогика стремится найти и проанализировать пути формирования личности, соответствующей требованиям XXI века-личности, которая активна во всех отношениях: в отношении к внешнему миру, к обществу, к самому себе / Modern pedagogy seeks to find out and explore the ways of person's formation, which is consistent with the requirements of the XXI century-the person, who is active in all relationships: relationships with the outside world, with society and himself
ԺԳ.00.01 «Մանկավարժության տեսություն և պատմություն» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. S. Վարդումյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ի. Կ. Կարապետյան, Մ. Մ. Գևորգյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Գյումրիի Մ. Նալբանդյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy