Օ семантике бестиповых функциональных программ / Առանց տիպերի ֆունկցիոնալ ծրագրերի սեմանտիկայի մասին - Ավետիսյան, Սվետլանա Ավանեսի / Avetisyan Svetlana (ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտ, 2005)
Бестиповая функциональная программа представляет собой систему уравнений (с отделяющимися переменными) в бестиповом исчислении / Տրված է առանց տիպերի ֆունկցիոնալ ծրագրի սահմանումը, որպես առանց տիպերի հաշվում անջատվող փոփոխականներով հավասարումների համակարգ
Ե.13.04 «Հաշվողական մեքենաների, համալիրների, համակարգերի և ցանցերի մաթեմատիկական և ծրագրային ապահովում» մասնագիտությամբ Ֆիզիկա-մաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2005 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի ավտոմատ կառավարման համակարգերի ԳՀԻ-ում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Ա. Նիգիյան ; Պաշտոնական ընդիմախոսներ՝ Ի. Դ. Զասլավսկի, L. Օ. Խաչոյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 15 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems