Տարեցների և ծերերի առողջական վիճակի որոշ ցուցանիշների սոցիալ-հիգիենիկ գնահատականը և բժշկասոցիալական օգնության կազմակերպման բարելավվսան ուղիները - Զեյնալյան, Նարեկ Արտավազդի / Zeynalyan Narek (ՀՀ ԱՆ ակադեսիկոս Ս. Խ. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտ, 2007)
Սկսած 20-րդ դարի 2-րդ կեսից երկրագնդի բնակչության մեջ դրսևորվել է մի երևույթ բնակչության տարիքային կազմի որոշակի փոփոխություն, որը հայտնի է որպես «բնակչության ծերացում», որը բարձր տարիքային խմբերում դրսևորվում է բնակչության ֆեմինիզացիայով: Այն դինամիկ պրոցես է և պայմանավորված է հասարակության տնտեսական, սոցիալական, գիտատեխնիկական ու մշակութային զարգացմամբ: «Բնակչության ծերացում»-ից զերծ չի մնացել նաև Հայաստանի Հանրապետւթյունը / В условиях старения населения, когда увеличивается социальная нагрузка государства, возрастает число нуждающихся социальной помощи, меняется структура рабочей силы заболеваемости, действующие, изолированные друг от друга, подходы медико - социальной помощи пожилым и старикам являются недостаточно эффективными
ԺԴ.00.17 «Հանրային առողջություն և առողջապահություն» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարանի գիտական խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Ա. Մարդիյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Խ. Մայրապետյան, Ս. Գ. Գալստյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԱՆ «Կուրորտաբանության և ֆիզիկական բժշկության» ԳՀԻ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences