Կառավարչական հաշվառման հիմնախնդիրները կազմակերպությունների ներքին վերահսկողության համակարգում (Հայաստանի Հանրապետության ագրոպարենային ոլորտի նյութերով) / Problems of managerial accounting in the organizations internal control system (based on agri-food sector data in the Republic of Armenia) - Մեժլումյան, Արմինե Էդվարդի / Mezhlumyan Armine (Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան., 2020)
Կառավարչական հաշվառման բարելավման գործընթացը հանգում է հաշվապահության գործառույթների և ներքին վերահսկողության փոխառնչություններին: Ներկայումս կազմակերպությունների տնտեսական գործունեության արդյունքների հաշվետվողականությանը լրացուցիչ պահանջներ են առաջադրվում, որն էլ ներքին վերահսկողության համակարգում կառավարչական հաշվառման բարելավման խնդիրներ է առաջացնում / Цель диссертации исследовать проблемы управленческого учета результатов хозяйственной деятельности организаций, действующих агропродовольственном секторе РА, разработка и представление подходов к совершенствованию внутреннего контроля и принятию эффективных управленческих решений / The purpose of the dissertation is to investigate the managerial accounting problems as a result of economic activities of organizations operating in the agri-food sector of the RA, to develop and present some approaches towards the improvement of internal control and for making effective management decisions
Ը․00․03 «Ֆինանսներ, հաշվապահական հաշվառում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման համար ; Երևան-2020 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի Ազգային ագրարային համալսարանի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա․ Ա․ Հակոբյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Վ. Մաթևոսյան, Ա. Մ. Քթոյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics