Եղանակավորությունը և եղանակը հայերեն և անգլերեն լեզուներում - Գաբրիելյան, Վահե Վազգենի / Gabrielyan Vahe (ՀՀ ԳԱԱ Հ․ Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 1994)
Սեղմագրվող ատենախոսությունը նվիրված է հայերեն և անգլերեն լեզուներում եղանակավորության և եղանակի կարգերի ուսումնասիրությանը / В диссертации исследуются вопросы категории модальности и наклонения. в армянском и английском языках, так как и сегодня существуют разногласия в определениях этих категорий и в определении отношении между ними
Ժ.02.19 «Լեզվաբանության տեսություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1994 ; Աշխատանքը կատարվել է Երևանի պետական համալսարանի անգլիական բանասիրության ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Ե. Ս. Մխիթարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Պ. Ս․ Բեդիրյան Ե. Լ․ Երզնկյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Վ․ Բրյուսովի անվան ռուսաց և օտար լեզուների մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics