Հայաստանի Հանրապետության քաղաքականությունը հայկական հարցում (1918-1920 թթ.) - Ղազարյան, Սամվել Հայկազունի / Ghazaryan Samvel (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2006)
Պատմագրության մեջ միացյալ մոտեցում չկա Հայկական հարցի ծագման ու նրա էության մասին / На основе печати, архивных документов и материалов, периодической многие из которых впервые вводятся в научный оборот, a также мемуарнои и научной литературы в диссертации проанализована позиция и политика правительства Республики Армения в Армянском вопросе в 1918-1920 гг.
Է.00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ է. Ա. Զոհրաբյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Մ. Հակոբյան, Է. Գ. Դանիելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վանաձորի Հ. Թումանյանի անվան մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History