Եգիպտոսի վարչակառավարման համակարգն Օսմանյան կայսրության տիրապետության ներքո / The administrative governance system of Egypt under the rule of the Ottoman empire (19th century- the beginning of 20th century) - Ազիզյան, Խաչիկ Ռոբերտի / Azizyan Khachik (ՀՀ ԳԱԱ արևելագիտության ինստիտուտ, 2018)
Եգիպտոսում XIX-XX դարերի ռազմաքաղաքական իրադարձությունները և սոցիալ-տնտեսական էական բարեփոխումները հանդիսացան ժամանակակից Եգիպտոսի պետականաշինության և սոցիալ-տնտեսական զարգացման իրական հենքը / Диссертация посвящена освещению военно-политических событий, имевших место в Египте в XIX-XX вв., а также анализу реформ в социально-экономической и государственной системе / The dissertation is dedicated to the elucidation of military and political events of Egypt in the XIX-XX centuries and the study of the reforms implemented in socio-economic and state system
Է.00.02 «Համաշխարհային պատմություն, միջազգային հարաբերություններ» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2018 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ արևելագիտության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Կ. Կարապետյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Պ. Փոլադյան, Գ. Գ. Գևորգյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 206 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History