Особенности проявления психических состояний у ветеранов войны (на примере Ирано-Иракской войны) / Պատերազմի վետերանների հոգեվիճակների դրսևորման առանձնահատկությունները (Իրանա-Իրաքյան պատերազմի օրինակով) / The manifestation of psychological peculiarities of war handicaps (Iran- Iraq War) - Մոհամմադզադեհ, Թուրաջ Ղուշչի / Mohammadzadeh Touraj (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2012)
Последние десятилетия XX-го и начало XXI-го столетия ознаменовались возникшими между различными странами большими и малыми войнами (Ирано-Иракская война, афганская война, югославские события, американо-иракская война, карабахская война и т. д.), экономическими, политическими и культурными кризисами, природными стихиями, террористическими действиями, государственными переворотами и т. д. / 20-րդ դարի վերջերին և 21-րդ դարի սկզբներին աշխարհում տեղի ունեցած բազմաթիվ մեծ ու փոքր ռազմական բախումներն ուղղակիորեն անդրադառնում են ժողովուրդների, մարդկանց կենսակերպի, ընդհանուր և հոգեկան առողջության վրա / Different big and small military conflict have taken place in late 20th century and early 21st century actively reflect on the lifestyle, general and psychological health of nations and people
ԺԹ.00.01 «Հոգեբանության տեսություն և պատմություն» մասնագիտությամբ հոգեբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Մկրտումյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Բերբերյան, Հ. Պետրոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վանաձորի Հ. Թումանյանի անվան մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Հոգեբանական գիտություններ / Psychology