Հայաստանի Հանրապետության անդրսահմանային ջրային ռեսուրսների և համակարգերի կառավարման հիմնախնդիրները - Մովսիսյան, Աննա Աշոտի / Movsisyan Anna (ՀՀ ակադեմիկոս Ի. Վ. Եղիազարովի անվան ջրային հիմնահարցերի և հիդրոտեխնիկայի ինստիտուտ, 2009)
Ներկայումս մարդկությանը հուզող առավել արդիական գլոբալ հիմնախնդիրներից մեկը, որին ուշադրություն են դարձնում աշխարհի գրեթե բոլոր պետությունները, ջրային ռեսուրսների պահպանման, դրանց խելամիտ օգտագործման, զարգացման և կառավարման լավագույն մոտեցումների մշակումն է և կիրառումը / Диссертационная работа посвящена решению задач, связанных с повышением эффективности использования водохозяйственных систем для управления трансграничными водными ресурсами
Ե.23.05 «Ջրատնտեսական համակարգեր և դրանց շահագործումը» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ակադեմիկոս Ի. Վ. Եղիազարովի անվան ջրային հիմնահարցերի և հիդրոտեխնիկայի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Վ. Թոքմաջյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ն. Լ. Մելիքյան, Ա. Ա. Սարուխանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Հայջրնախագիծ ինստիտուտ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology