О разрешимости некоторых линейных и нелинейных задач физической кинетики / Ֆիզիկական կինետիկայի գծային և ոչ գծային որոշ խնդիրների լուծելիության մասին / On solvability of some linear and nonlinear problems of physical kinetics - Թերջյան, Ցոլակ Էրնեստի / Terjyan Tsolak (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան (Պոլիտեխնիկ), 2011)
В настоящее время кинетическое уравнение Больцмана стало предметом исследования в различных областях физической кинетики в связи с приложениями в кинетической теории газов, в теории переноса излучения, в теории нелокального взаимодействия волн, теории переноса нейтронов и гамма-квантов, в теории плазмы и.т.д. / Ատենախոսությունը նվիրված է որոշ դասի գծային և ոչ գծային ինտեգրալ (սկալյար և վեկտորական) և ինտեգրա-դիֆերենցիալ հավասարումների լուծելիության հարցերին / The present dissertation work is devoted to question of solvability of some classes of linear and nonlinear integral and integral differential equations
Ա.01.02 «Դիֆերենցիալ հավասարումներ» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանի գիտական խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Խ. Խաչատրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ն. Մարգարյան, Գ. Ս. Հակոբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Բելառուսի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics