Исследование спиновых и азимутальных ассиметрий при электророждении / Սպինային և ազիմուտալ ասիմետրիաների ուսումնասիրություններ էլեկտրածնման պրոցեսում / Studies of the spin and azimuthal asymmetries in electroproduction - Ավագյան, Հարություն Ռոբերտի / Avakian Harutyun (Ա. Ալիխանյանի անվան ազգային գիտական լաբորատորիա (Երևանի ֆիզիկայի ինստիտուտ), 2013)
В диссертационной работе представлены результаты измерений спиновых и азимутальных асимметрий в глубоко неупругих процессах при рассеянии электронов и позитронов высоких энергий на ядрах, включая впервые проведенные наблюдения односпиновых асимметрий в электророждении заряженных и нейтральных пионов в полуинклюзивном глубоко неупругом рассеянии в случае поляризованной мишени и поляризованного пучка / Այս ատենախոսության մեջ ներկայացված են մի շարք չափումներ սպինային և ազիմուտալ անհամաչափությունների համարյա ինկլյուզիվ և էկսկլյուզիվ խորը ոչառաձգական էլեկտրածնման երևույթներում / In this dissertation we present a series of measurements of spin and azimuthal asymmetries in electroproduction of final state particles in semi-inclusive hard exclusive processe
Ա.04.16 «Միջուկի, տարրական մասնիկների և տիեզերական ճառագայթների ֆիզիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ԱԱԳԼ-ում (ԵրՖԻ) ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ի. Գ. Ազնաուրյան, Հ. Գ. Մկրտչյան, Բ. Պասկուինի ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վ. Վեկսլերի և Ա. Բալդինի անվան ԲԷՖԼ, ՄՖՄԻ, Դուբնա ; Սեղմագիր՝ 38 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics