«Գեղարվեստական նախագծում» առարկայի դասավանդման հիմնախնդիրը բուհական համակարգում - Կուրազյան, Օֆելյա Էդմոնդի / Kurazyan Ofelya (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2009)
20-րդ դարի գիտատեխնիկական սրընթաց զարգացումը երրորդ հազարամյակ թևակոխած մարդու համար գիտական տարաբնույթ խնդիրների (ինչպես տեսական, այնպես էլ կիրառական) լուծման այլընտրանքային ճանապարհների լայն հնարավորություններ ընձեռեց / В современных условиях важное значение придается творческому подходу при решении профессиональных задач
ԺԳ.00.02 «Դասավանդման և դաստիարակության մեթոդիկա» (կերպարվեստ) մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ L. Ս. Ներսիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Հ. Հակոբյան, Լ. Գ. Աթանեսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վանաձորի Հ. Թումանյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy