Կրթության և տնտեսական զարգացման փոխադարձ կապը Իրանում / The relationship between education and economic development in Iran - Մուհամադ, Ռեզա Սադեհ Մեյմանդի / Mohammad Reza Sadeh Meymandi (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2014)
Տնտեսական զարգացումը հիմնված է հիմնականում ՀՆԱ-ի աճի վրա, որն ապահովվում է տնտեսական գործունեության ռեսուրսների արդյունավետ օգտագործմամբ և, միևնույն ժամանակ, առաջարկվող ծառայությունների պահանջարկի աստիճանի բարձրացմամբ / Экономическое развитие базируется в основном на росте ВВП, что обеспечивается эффективным использованием ресурсов хозяйственной деятельности и одновременно повышением степени потребностей товарно-материальных ценностей предлагаемых услуг сервиса / Economic growth is a process the main basis of which is the growth of GDP. The growth planning is done with the aim to equip with facilities and natural resources to produce more required commodities and services
Ը.00.01 «Ընդհանուր տնտեսագիտություն» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Ա. Մարզպանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Զ. Ա. Թադևոսյան, Ա. Գ. Գաբրիելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 28 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics