Антиутопия и миф в контексте развития русской литературы II половины XX века / Հակաուտոպիան և միֆը XX դարի II կեսի ռուս գրականության մեջ / Antiutopia and myth in the context of russian literature of the second half of the 20 TH century - Քերոբյան, Ծովինար Ալբերտի / Qerobyan Tsovinar (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 2011)
Жанр литературной антиутопии имеет свою богатую предысторию / Ատենախոսության մեջ քննվում է հակաուտոպիայի ժանրի զարգացման ուղին, նրա նոր ձևերի հայտնաբերումը, որոնք բնորոշ են ժամանակակից ռուս գրականության զարգացման մեջ անցումային ժամանակաշրջաններին / The thesis traced the path of development of the genre of antiutopia, revealing of its new forms, which are characteristic for transitional periods of development of modern Russian literature
Ժ.01.03 «Ռուս գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրակ գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվելէ ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Դ. Ամիրխանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Ա. Բաղդասարյան, Մ. Վ. Ալեքյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝26 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies