Առնետի լյարդի արգինազի դարձելի ինակտիվացման առանձնահատկությունները ցածր pH-ի պայմաններում և ԷԴՏԱ-ի ազդեցությամբ / Peculiarities of reversible inactivation of rat liver arginase by influence of EDTA and at low pH conditions - Սիմոնյան, Թամարա Նվերի / Simonyan Tamara (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2014)
Վերջին տարիներին անհատական սպիտակուցների ուսումնասիրությունները բազմաթիվ հետազոտողների ուշադրության կենտրոնում են / Одним из важных и интересных вопросов современной биохимии является проблема регуляции метаболизма в живых системах, что в конечном счете сводится к управлению действием биологических катализаторов–ферментов / One of the important and interesting issues of modern biochemistry is the problem of regulation of metabolism in living systems that ultimately occurs by biological catalisatorsenzymes
Գ.00.04 «Կենսաքիմիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Ա. Դավթյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Գ. Քամալյան, Մ. Ա. Սիմոնյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology