Кручение составных стержней, профили которых состоят из нескольких "прямоугольников", принадлежащих различным координатным системам / Բաղադրյալ ձողերի ոլորումը, որոնց հատույթները բաղկացած են տարբեր համակարգերի պատկանող կոորդինատական «ուղղանկյուններից» - Ավանյան, Նունե Վիգենի / Avanyan Nune (ՀՀ ԳԱԱ մեխանիկայի ինստիտուտ, 2002)
Одним из актуальных разделов механики твердого деформируемого тела являются задачи кручения однородных и призматических стержней со сложными поперечными сечениями / Աշխատանքը նվիրված է բաղադրյալ պրիզմայաձև ձողերի ոլորման խնդիրների ուսումնասիրությանը
Ա.02.04 «Դեֆորմացվող պինդ մարմնի մեխանիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկա-մաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել ՀՀ ԳԱԱ մեխանիկայի ինստիտուտում ; Գիտական ղնկավար՝ Ա. Հ. Բաբլոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Է. Խ. Գրիգորյան, Կ. Լ. Աղայան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics